Noorwegen

 

Zeilen langs de prachtige kust van Noorwegen

 

KaartWij werken samen met de Noorse charteronderneming van zeiljachten NAUTIC-SAILING gevestigd in Bergen Noorwegen.

Zij zijn de enige charteronderneming in dit gebied en bestrijken de gehele kustlijn van Stavanger ten zuiden van Bergen tot Aalesund ten noorden daarvan. Het gebied bestrijkt de belangrijkste fjorden als de Sognefjord ten noorden van Bergfen en de Hardangerfjotd ten zuiden van Bergen. Bases zijn er in Bergen zelf en in het ten zuiden daarvan gelegen Haugesund.
NAUTIC-SAILING beschikt over een 14-tal zeiljachten van 36 tot 53 voet. Voor een volledig overzicht zie de prijslijst (Engels).
Vanwege de hoge arbeidslonen in Noorwegen liggen de prijzen weliswaar wat hoger dan in Nederland of Griekenland, maar u krijgt daar dan ook een unieke zeilervaring voor terug.
De KLM vliegt drie maal daags rechtsreeks van Schiphol naar Bergen. De huidige prijzen liggen voor een weektrip (zaterdag- zaterdag) rond de 250,-- incl luchthavenbelasting. De basis van NAUTIC-SAILING ligt op ongeveer 10 minuten van het vliegveld. Er is ook een rechtstreekse vlucht mogelijk naar Stavanger, vanwaar met een twee uur durende bus trip Haugesund bereikt kan worden, voor diegenen die dat als uitvalshaven verkiezen.
In Noorwegen zijn geen speciale vaardocumenten verplicht, maar uiteraard wordt van de potentiele huurders verwacht dat zij goede zeilers en schippers zijn, die op een verantwoorde manier met het hun toevertrouwde materiaal om zullen gaan. Fjord

Wie de kaart van de kust van Noorwegen bestudeert kan zien, dat het gebied bestaat uit ontelbare eilanden gescheiden door ruime wateren en diep het binnenland in lopende fjorden. Imposante vergezichten en magnifieke natuur gaan gepaard met beschut water, goede winden en weinig golfslag. Kortom ideale vaaromstandigheden voor de verwende zeiler. Het biedt u de mogelijkheid uw favoriete sport te combineren met het genieten van het prachtige ruige Noorse landschap. Zie ook de zeilgids (2.9Mb PDF)

 

 

 


haven

 


L. Otto en E. Otto-van Guldener
Meester J. J. Hofstraat 19
8355 DA Giethoorn
tel: 0521-362187 / 06-53643699
fax: 0521-362522

Ketelmeer

Deze pagina werd ontwikkeld door:
 
 
Copyright 1997 by Cirrus Jachtverhuur.

Laatste aanpassing: 22-10-2012

Home Cirrus Yachting