GRIEKENLAND

ZEILVAKANTIE TUSSEN DE IONISCHE EILANDEN

 

Jachten, Ervaring, Prijzen,


De Ionische Zee

EilandHet Ionische zee gebied is een waar zeilersparadijs. Groen beboste eilanden rijzen op uit een schitterend blinkend blauwe zee en het weer is gedurende de zomermaanden uiterst stabiel. De namiddagbries maakt het gebied tot een ideaal oord om te zeilen en verder zijn er heel veel historisch interessante plaatsen te bezoeken.

Ook hier zijn rustige zandstranden en schilderachtige baaien waar je kan ankeren om een wandelingetje te maken in de koele schaduw van de vele olijfbomen. Of geniet van een watersportmiddag door te zwemmen en te snorkelen of eens op de surfplank te stappen.

's Avonds maken we vast aan de kade van één van de vele vakantieoorden in de omgeving van Nidri of Parga en storten we ons in het nachtleven aldaar. Of misschien geeft u juist de voorkeur aan een klein dorpje met de spreekwoordelijke Griekse gastvrijheid van de plaatselijke taverna. De zomernachten in Griekenland zijn van een magische schoonheid en er is geen betere manier om die te genieten dan om je eigen strand barbecue te houden onder de heldere sterrenhemel.

 

 

 

 

 

Spartagori

Ons zeilgebied strekt zich uit van Corfu in het noorden van de Ionische Zee tot Zakynthos in het zuiden. Onze jachten zijn gestationeerd in Preveza, het beginpunt van uw vakantie met zijn eigen luchthaven, waardoor u in minder dan geen tijd vanuit het vliegtuig op uw boot zit. De plaats zelf met ongeveer 12.000 inwoners bezit alle voorzieningen die u nodig heeft voor een gedenkwaardige vakantie. Er zijn zowel supermarkten, banken en een postkantoor als specialistische winkels voor de duik-of vissport. Daarnaast zijn er vele (vis)taverna's en café's te ontdekken. In de directe omgeving vindt u de ruïne's van de antieke stad Nikopolis, gebouwd door Octavianus om zijn overwinning te vieren op Anthonius en Cleopatra tijdens de slag bij Aktion. Verder nog het Nekromantion (het Orakel van de doden) bij de Aheron rivier.

Door direct naar Preveza te vliegen begint uw vakantie in het middelpunt van dit unieke zeilgebied. Van hieruit kunt u naar het noorden zeilen naar de eilanden Corfu, Paxos en Antipaxos, of naar Sivota of Parga op het vasteland. Naar het zuiden ontmoet u de eilanden Levkas, Kephalonia, Ithaka en Zakynthos en de kleinere eilanden Meganisi, Kalamos en Kastos. Verder zijn er nog vele kleine eilanden waaronder de Dragonera's (Drakeneilanden).

Preveza zelf ligt aan de ingang van de golf van Amvrakia, dat vanwege zijn speciale eigenschappen een bijzonder natuurgebied is geworden beschermd door internationale verdragen. Hier vindt men een grote verscheidenheid aan planten, vogels en zeeleven waaronder dolfijnen en zeeschildpadden. Voor hen die speciale interesse hebben in het bestuderen van vogels is dit een ideale gelegenheid om zichzelf te verwennen.

 

Het Bedrijf

 

Wij Hebben een kleine ,moderne vloot van schepen en werken vanuit Preveza. Wij bieden u een persoonlijke service en verzekeren u, dat u uw vakantie ten volle zult genieten.

Wij bieden u daartoe:

1) Betrouwbare jachten grondig onderhouden.

2) Wij regelen uw vervoer vanaf de luchthaven.

3) In het onwaarschijnlijke geval van een storing streven wij ernaar u in ieder geval binnen 12 uur weer aan het zeilen te hebben.

 

Wind & Weer

BaaiIn het Ionische gebied valt 's winters naar verhouding veel regen, waardoor de eilanden en de kusten hun groene frisheid behouden gedurende de gehele zomer hoewel er vanaf eind april tot begin oktober heel weinig regen valt en vrijwel altijd de zon schijnt. De zee is warm en helder. Het zomer-weerpatroon is mooi en constant. De aanlegplaatsen zijn over het algemeen rustig en de wind, die rond het middaguur opsteekt komt zelden boven de 5 Beaufort, waardoor er perfecte zeilcondities ontstaan. 's Avonds is alles weer rustig.

Wat moet u meenemen De bergruimte aan boord is beperkt dus denk eraan uw bagage in soepele tassen mee te nemen en niet in koffers. Het leven aan boord is erg informeel waardoor een grote garderobe niet nodig is, alhoewel vrijwel iedereen minstens één stel "nette kleren" meeneemt. Aan boord brengt u de meeste tijd door in zwempak of shorts en T-shirts. Zonnehoeden worden ten zeerste aanbevolen. Bij deze manier van vakantie houden in het voor-of naseizoen is het aanbevelenswaardig om een lichte sweater of licht regenjack mee te nemen. De avonden kunnen dan wat killer zijn dan je verwacht en een regenbuitje is niet volledig uitgesloten.

In het hoogseizoen is de zon zeer sterk en wordt bovendien teruggekaatst door de zee. Het is dus verstandig uw eigen zonnebrandlotions (niet op oliebasis) mee te nemen wellicht een luchtig lang kledingstuk om uw huid te beschermen tegen schadelijke zonnestraling. Beddengoed is aanwezig, maar neem wel uw eigen handdoeken en dergelijke mee.

Eten & Drinken

Alle jachten zijn uitgerust met gas kooktoestellen en voldoende keukengerei om een maaltijd aan boord te bereiden. De meeste mensen prefereren het echter om de plaatselijke taverna's te verkennen, vooral omdat het buitenshuis eten een prettige bezigheid is en relatief goedkoop.

FiscardoDe taverna's zijn zeer informeel en vrijwel elk heeft zijn eigen specialiteit, vanaf op houtskool gegrilde sardientjes tot aan het spit geroosterde lam geserveerd met brood van de plaatselijke bakker. Verder een grote variëteit aan salades en de eigenaar serveert vaak zijn eigen gemaakte wijn per liter. Desserts zijn niet gebruikelijk in de taverna's, dus kun je naderhand naar een café (kafenion) voor je kopje koffie of een ijsje of een baklava. Het plaatselijke fruit en groenten zijn van een uitmuntende kwaliteit. Vers brood uit de houtovens kan in de meeste plaatsen dagelijks worden gekocht.

Onze vloot

Wij bieden u een kleine maar moderne vloot, die onderhouden wordt door deskundig personeel. Verder controleren wij onze jachten voor uw vertrek. Onze jachten zijn bijzonder volledig uitgerust met alles wat u nodig heeft voor een perfecte zeilvakantie. Zie ook de prijslijst voor de meest actuele informatie.

Ervaring

Wij verwachten, dat minimaal twee leden van de bemanning van het gezelschap over voldoende zeilervaring beschikken. Wij denken dan aan minimaal twee weken flottillazeilen in een vergelijkbaar jacht of minimaal een jaar zeilervaring in open boten en voldoende navigatiekennis. Maak u geen zorgen, indien u over onvoldoende ervaring zou beschikken. In dat geval leveren wij u een schipper op dagbasis, die u de kneepjes van het vak leert, totdat u zichzelf voldoende vertrouwd acht om verder zelfstandig te zeilen. Indien u beschikt over een vaarbewijs of enig zeildiploma neem dat dan mee.

Veiligheid

Al onze jachten ondergaan jaarlijks een veiligheidskeuring en worden dan gecertificeerd. Zij zijn uitgerust met reddingsvesten, veiligheidsharnassen, reddingvlot, reddingsboeien, eerste hulpset, noodsignalen en marifoon. Voor kinderen beneden de 5 jaar dient u uw eigen veiligheidsmiddelen mee te brengen. De jachten zijn volledig verzekerd tegen derden aansprakelijkheid en verlies of schade (All-risk).

Wat u krijgt en Wat u niet krijgt

In uw huursom is inbegrepen:

Het gebruik van uw jacht met bijboot.

Verzekering van het jacht en derdenaansprakelijkheid.

Ondersteuning, uitleg en service van onze medewerkers

Kooilinnen en volle gasfles.

 

Niet inbegrepen in uw huursom:

Transport van luchthaven naar de jachthaven of appartementencomplex.

Brandstof voor de motor. De tank is echter afgevuld bij vertrek en moet weer vol worden ingeleverd.

Havengelden

Eten en drinken

Reis-bagage-ongevallen verzekering.

Extra's als surfplank of schipper

Vaargarantie

Wij verwachten, dat u een onbezorgde vakantie zult hebben vrij van pech of storingen. Mocht u echter problemen tegenkomen, dan streven wij ernaar deze binnen 12 uur te hebben opgelost nadat ze te onzer kennis zijn gebracht.

Prijzen

Kijk op onze prijslijst.

 

Vertegenwoordiging in Nederland

Bij Cirrus Yachting kunt u verder alle gewenste inlichtingen verkrijgen.

Als u wilt kunt u het reserveringsformulier invullen.


L. Otto en E. Otto-van Guldener
Meester J. J. Hofstraat 19 - 8355 DA Giethoorn
tel: 0521-362187 / 06-53643699 - fax: 0521-362522
Deze pagina werd ontwikkeld door:
 
 
 

Home Cirrus Yachting